GİZLİLİK & ÇEREZ POLİTİKASI

 

Şekeroğlu olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve özel hayatın gizliliğine önem veriyoruz. İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nın düzenleme amacı www.sekeroglu.com.tr internet sitesini ziyaretiniz sırasında sizlerden toplanan kişisel veriler ile sitemizde kullandığımız çerezlere ilişkin bilgilendirmede bulunmaktır.

1. Çerez Nedir?

Ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından tarayıcılardaki kullanıcılar ile cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan ve genellikle harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyaları çerezleri oluşturmaktadır.

Şekeroğlu Kimya ve Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şekeroğlu Plastik Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi (Bundan böyle birlikte “Şekeroğlu Grup Şirketleri” olarak anılacaklardır.) olarak, Şekeroğlu Grup Şirketleri’ne ait www.sekeroglu.com.tr internet sitesine gerçekleştireceğiniz ziyaret ile tarafımıza bu adres üzerinden iletişim formu gönderilmesi işlemleri kapsamında ziyaretçilerimizin deneyimlerini geliştirmek adına çerez, piksel ve benzeri teknolojilerden yararlanmaktayız. Bu bakımdan, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından zaman zaman yayımlanan bilumum yönetmelik, tebliğ ve kararlara uygun biçimde çerez kullanımı gerçekleştirilmektedir.

Şekeroğlu Grup Şirketleri olarak her zaman işbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nı değiştirmeye, düzenlemeye, yenilerini eklemeye, çıkartmaya ilişkin yetkilerimiz saklıdır. Şekeroğlu Grup Şirketleri tarafından yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ile Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni’ne www.sekeroglu.com.tr adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.

2. Çerezlerin Kullanım Amacı

İnternet sitemizi ziyaret eden kullanıcılardan çerezler aracılığıyla temin ettiğimiz verileri aşağıdaki amaçlar için kullanmaktayız:

       İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

       Mevcut internet sitesini iyileştirmek ve site üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,

       İnternet sitesinin, sizin ve Şekeroğlu Grup Şirketleri’nin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,

       İnternet sitesinin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu ve analizini yapmak, internet sitesi üzerinde performans artırımına gitmek, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması,

       İşlevselliği arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak, internet sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak,

       Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek suretiyle ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

3. Kişisel Verileri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Sitemizin iletişim ve başvuru formlarında kullanıcılarımız, iletişim bilgilerini (isim, adres, telefon, eposta adresi vb.), istatistiksel bilgilerini (yaş vb.) ve kişiye özel bilgilerini (kimlik numarası, dil belgesi/sertifikaları vb.) girmelidir. Bu formda aldığımız iletişim bilgilerini kullanıcılarımıza, firmamız hakkında bilgi ve kampanya haberleri ve materyallerini göndermek için kullanmaktayız. Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. www.sekeroglu.com.tr adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.

İnternet sitemize yaptığınız ziyaretiniz sırasında Şekeroğlu Grup Şirketleri tarafından çerezler yoluyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5 ve 6. maddelerine uygun biçimde işlenebilecektir.

4. Kişisel Verilerin Aktarılması

İşbu Çerez ve Gizlilik Politikası kapsamında, kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçlar ile sınırlı olarak ve ilgili mevzuata uygun biçimde, yurt içinde veya yurt dışında bulunan iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, grup şirketleri, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile diğer özel kişilere aktarabiliriz:

       İş ortaklarımız: Sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızın hizmetine sunulmak üzere ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetlerin, promosyonların, kampanyaların duyurulmasını sağlamak amacıyla yapılan paylaşımlar. (Şu kadar ki, iş ortağımız 3.kişilere şahsen sağladığınız bilgiler, ilgili iş ortağı şirket veya kişinin gizlilik politikası hükümlerine tabi olacaktır)

       Tedarikçilerimiz: Ürün ve hizmetler ile müşteri memnuniyetini geliştirmek, e-posta gönderimi, veri analizi ve benzeri işlemler dahilinde ticari faaliyetimiz gereği bağlantılı çalıştığımız tedarikçiler ile yapılan paylaşımlar.

       Topluluk şirketleri: Bu Gizlilik & Çerez Politikası’nda yer alan amaçlarla Şekeroğlu Kimya ve Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şekeroğlu Plastik Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında yapılan paylaşımlar.

       Grup şirketleri: Bu Gizlilik & Çerez Politikası’nda yer alan amaçlarla Şekeroğlu Kimya ve Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şekeroğlu Plastik Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi tarafından Şekeroğlu Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ile yapılan paylaşımlar.

       Yetkili kamu kurum ve kuruluşları: Şekeroğlu Grup Şirketleri’nin ve/veya topluluk şirketlerimizin, sizin veya başka üçüncü tarafların hakları, çıkarları, gizliliği veya güvenliğini korumak, taleplere yanıt vermek amacıyla kanunlar ya da yasal sürecin izin verdiği veya gerektirdiği takdirde, emniyet yetkililerine, devlet kurumları ya da kamu kurumlarına, düzenleyici makamlara ve/veya bilgilerinizi almak için uygun yasal yetki veya gerekçeye sahip olan diğer kişilerle ile yapılan paylaşımlar.

       Üçüncü kişiler: Pazarlama tercihlerinize bağlı olarak, kişisel verilerinizi kendi ticari amaçları için ücret amacıyla seçilen üçüncü taraflara lisansla verilmesi, satılması ya da bunlarla başka bir şekilde paylaşılması amaçlarıyla sınırlı olarak yapılan paylaşımlar.

5. Sitemizde Kullanılan Çerezler

Çerezler web sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, web sitesini analiz etmek ve performansını arttırmak, web sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak ve kişiselleştirmesi hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek için kullanılabilmektedir.

       Zorunlu Çerezler

Hedeflenen bir fonksiyonun çalışması için asgari bulunması gereken çerezlere zorunlu çerezler denilmektedir. Web sitemizin doğru bir biçimde çalışmasını sağlamak üzere oturum açma, kimlik doğrulama ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerez türleri, site performansı açısından gerekli olup ziyaretçilerimizin onayına tabi değildir.

       Performans ve Analiz Çerezleri

Sitemizin kullanımında performans analizi yaparak müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha iyi hale getirmekteyiz. Ziyaretçilerimizin, sitemiz üzerinde en çok görüntülediği sayfaları, sitemizin gereği gibi çalışıp çalışmadığının tespiti performans ve analiz çerezleri ile yapılmaktadır.

       İşlevselliğe Dair Çerezler

Sitemiz üzerinde ziyaretçilerimizin yapmış olduğu tercihler ile seçimlerin anımsatılması ile site üzerindeki hizmetlerin kişiselleştirilmesi sağlanmaktadır. Sitede kullanılan metinlerin font boyutu ile dil seçeneklerinin hatırlanması işlevsellik çerezleri ile sağlanmaktadır.

       Reklam Çerezleri

Sitemizde ürün ve hizmet tanıtımında bulunmak üzere reklam çerezleri kullanılmaktadır. Sayfalarımızda yer alan reklamlara yapılan tıklamaları, ilginizi çeken reklamların yönlendirdiği internet sitelerindeki hizmetlerin kullanılıp kullanılmadığına ilişkin bilgilerin takibini sağlamak amacıyla yürütülen reklam çerezleri bu kapsamdadır.

6. Çerezlerin Kullanımı ve Kontrolü

Web sitemizi görüntülediğiniz tarayıcı ayarlarını değiştirerek tercihlerinizi kişiselleştirme hakkına sahipsiniz. Eğer kullandığınız tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarlarınız üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylece, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkânları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullandığınız tarayıcıya göre değişmekte olup genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Çerezlere ilişkin tercihleriniz, web sitemize erişim sağladığınız her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilmektedir.

       Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.

       Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.

       Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı Çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

       Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. www.sekeroglu.com.tr adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.

7. Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

       Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

       Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

       Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

       Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

       Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

       Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

       İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,

       Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, başvurunuza ilişkin veri sorumlusuna ait Veri Sahibi Başvuru Formunu doldurarak ilgili Şekeroğlu Grup Şirketi’ne iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

Biliyoruz… Doğru bir iş yapmak, bilgiyle, araştırmayla olur…, … bilgiler üniversitelerde, kitaplarda, teoride kalmamalı, uygulanmalı ve insanlığın hizmetine sunulmalıdır.

Bilgiyle beslenmeden ve onu denemeden sürdürülebilir bir gelecek olmayacağını biliyoruz… Biliyoruz en iyisine ulaşmanın yolları buralardan geçiyor. İnsanlığa en güzel şekilde hizmet eden bir eser bırakmanın anlamı ebedi olarak var olmaktır.

DEVAMI
Şekeroğlu Kimya ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Konya Organize Sanayi Bölgesi Büyük Kayacık Mah. Evrenköy Cad. No: 21 42050 Selçuklu / Konya / Türkiye
Tel. : +90 332 239 16 16 - Pbx
Fax. : +90 332 239 17 00
bilgi@sekeroglu.com.tr
export@sekeroglu.com.tr
E-Bülten Aboneliği
Bizi Takip Edin !